* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Citytrip Rotterdam

By Posted on 0 5 m read 158 views

M

ijn geboortestad Rotterdam is door de jaren heen veranderd en nog steeds populair. Wie hier een dagje of weekend naar toe gaat bezoekt vaak alleen de hoogtepunten. Op social media en internet komen vaak de welbekende foto’s voorbij van de Willemsbrug, Euromast, skyline, enz. Maar wat is nu echt leuk om te doen? In mijn blog Citytrip Rotterdam neem ik je mee naar een paar toffe spots.

Hier volgen mijn tips:

Route 1Citytrip Rotterdam

Met de auto is parkeren vaak duur en lastig. Bij de Markthal kan je voor een hele dag voordelig parkeren maar ik zet mijn auto gratis bij metrostation Kralingse Zoom. Reis je met het openbaar vervoer dan is parkeren gratis en je stapt direct op de metro. Geen gedoe met het vinden van een parkeerplek en ook geen last van files of drukte. Ideaal dus! Vanaf metrostation Kralingse Zoom neem je de metro naar het metrostation Dijkzigt.

Begin met een lunch bij Dudok in het park. Op ongeveer 5 minuten vanaf het metrostation ligt dit gezellige restaurant. In een prachtig park op een mooie locatie. Hier worden zelfs bruiloften gehouden en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in een drukke stad bent. Je kan je bezoek hier combineren met een kijkje in de Euromast.

Na de lunch loop je terug naar het metrostation. Lijn A, B of C. Richting metrostation Nesselande, Binnenhof of De Terp.

Stap uit bij metrostation Beurs. Je bent nu midden in het centrum bij de Koopgoot. Loop richting Blaak en breng een bezoek aan de Markthal. De Kubus woningen en de oude haven zijn must-sees! Drink lekker een drankje op één van de vele terrassen of slenter door de oude straatjes over de meent.

Bij De IJssalon proef je het lekkerste ijs van Rotterdam en loop dan richting de Coolsingel.

Voor het diner ga je naar Humphrey’s, deze vindt je op Binnerotte 101. Lekker uit eten voor niet al te veel geld. Heb je nog een dag te besteden in Rotterdam? Huur dan een fiets en verken de stad en de omgeving!

Route 2

Dit is een rollerskate route, maar uiteraard ook lopend te doen. Start bij metrostation Oostplein en vanaf daar ga je naar de Oude Haven. Ontbijt bij Lot&Daan of bij Joy! Espresso and more.

Vanaf de Oude Haven skate of wandel je langs het metrostation Blaak, de kubuswoningen, de bibliotheek en de Markthal. Je steekt het plein over en Citytrip Rotterdamdan vervolg je de route naar links op over de Meent. Aan het einde sla je naar linksaf de Coolsingel op. Ondertussen kom je langs een heleboel leuke winkeltjes en waan je je in het centrum van Rotterdam. De Beurstraverse is een aanrader! Sla rechtsaf naar de Van Oldenbarneveltplaats en daarna links naar de Mauritsstraat.

Drink een milkshake bij Gracy’s American Diner. Het is net of je terug gaat naar de fifties en je vindt hier typische American burgers, milkshakes en hotdogs. Wat een toffe hotspot!

Sluit af met een film bij Pathé op het Schouwburgplein.

Route 3

Deze route is de ‘Must-See-route’ en begint op Centraal Station. Na de renovatie een echte eyecatcher en daarom dus ook het begin van deze route. De Euromast is ons tweede punt. Met de metro vanaf metrostation Centraal Station ga je naar metrostation Dijkzigt om een bezoek te brengen aan de hoogste uitkijktoren van Nederland met een geweldig uitzicht over een stukje van de stad en de haven van Rotterdam.

Tof om te doen is hierna een boottochtje met de Spido vanaf de Erasmusbrug. In een rondvaart van ongeveer 5 kwartier krijg je een prima indruk van een deel van de haven van Rotterdam en kom je langs het bekende Hotel New York en de Cruise Terminal. Heb je nog tijd over dan kun je na de rondvaart ook een bezoek brengen aan één van de musea die Rotterdam rijk is, zoals de Kunsthal, het Maritiem Museum, het Nederlands Fotomuseum of Booijmans Van Beuningen.

Sluit je dag af met een hapje en drankje in de Witte de Withstraat. Hier vindt ook het gezellige nachtleven plaats.

Route 4

Deze tip mag niet ontbreken bij een bezoek aan Rotterdam. Bijna ieder jaar hebben wij als gezin een abonnement op Diergaarde Blijdorp in het noorden van Rotterdam. De dierentuin is flink uitgebreid en leuk voor jong en oud. Blijdorp is niet de grootste dierentuin van Nederland maar wel één van de mooiste. Na een hele of halve dag in de dierentuin ga je lekker uit eten in de Oude Haven. Mijn tip hier is Restaurant Popocatepetl.

Leuk voor kinderenCitytrip Rotterdam

Rotterdam heeft tal van leuke uitjes voor kinderen dus ook hier wil ik graag even een stukje over schrijven. Met kleine kinderen tot ongeveer 11 jaar is Plaswijckpark met mooi weer een leuke aanrader. Het Plaswijckpark is een recreatiepark aan de Bergse Achterplas tussen Schiebroek en Hillegersberg in het noorden van Rotterdam. Je bent hier zeker wel een dagje zoet. Neem bij heel mooi weer je zwemkleding mee!

Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar is de Ontdekhoek bij minder mooi weer een tip voor een gezellige en leerzame middag. Maak zelf chips van aardappelen, doe proefjes, maak zelf zeep of bouw je eigen dam in het water. Sinds kort zijn ze verhuisd van locatie en ze hebben er nu ook een buitengedeelte bij.

Miniworld Rotterdam is een miniatuurstad voor kleine kinderen en ook weer prima voor een middagje bij wat minder mooi weer.

Het Maritiem Museum is ook goed voor een leerzame en leuke middag. Je vindt hier modellen van oude schepen en historische havens. Er is een tentoonstelling en voor de allerkleinste ook een speelgedeelte bij Professor Plons.

Bungelland Kinderparadijs Rotterdam is een leuke overdekte speeltuin voor kinderen tot en met 12 jaar. De kinderen zijn hier zeker wel een paar uurtjes zoet en kunnen heerlijk klimmen en klauteren.

Bootje varen

Kids Marina is bij mooi weer een leuke waterattractie voor kinderen. De kinderen mogen onder begeleiding van een volwassene zelf varen. Combineer dit tochtje met een bezoek aan het Maritiem Museum of rondvaart met de Spido.

Het Kralingse Bos is een stukje groen in de stad. In de Rotterdamse wijk Kralingen ligt het Kralingse bos. Bij mooi weer is het hier meestal druk en ruik je op een afstand de BBQ’s al. Voor de allerkleinste kids is hier een kinderboerderij en een speeltuin. In de zomer is het water in het kinderzwembad aangevuld en kun je hier picknicken aan het water. Je kan ook een zeilboot huren. Voor de oudere kids is er een uitdagend klimbos.

Lekkernijen

Tot slot de Markthal en het reuzenrad. De Markthal werd bijna 5 jaar geleden gebouwd en is inmiddels niet meer weg te denken uit Rotterdam. Proef hier de lekkerste culinaire hapjes en geniet van de gezellige sfeer.

Ben je binnenkort in Rotterdam? Laat het mij weten, wie weet kan ik je een deel van de stad laten zien.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.