* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Citytrip Genua

By Posted on 0 4 m read 39 views

N

a ons bezoek aan Portofino was het tijd voor een citytrip Genua. Genova, zoals de stad in het Italiaans heet, ligt net als Portofino in de regio Liguria. Jaarlijks vertrekken er vanuit de haven van Genua een heleboel cruise schepen. Genua wordt vaak overgeslagen door toeristen die meestal een bezoek brengen aan Cinque Terre. Toch is dat jammer want de stad heeft zoveel te bieden. In mijn blog van vandaag geef ik je graag een paar tips die echt de moeite waard zijn.

Met de auto

Onze citytrip Genua begon met het parkeren van de auto. Er zijn veel garages in de stad. Eén van de grootste garages is City Park Genova. Hier is altijd wel plaats en ligt vlakbij de haven maar ook op loopafstand van het centrum. Onderweg kun je je alvast oriënteren en er staan genoeg borden die de parkeermogelijkheden aangeven.

Met de trein

Citytrip Genua Toen we een aantal jaar geleden een road trip Cinque Terre maakten, brachten wij ook een bezoek aan de stad. Met de trein kun je vanaf La Spezia naar de vijf dorpjes Cinque Terre, Portofino en eindigen in Genua. Het nadeel is wel dat je dan vaak maar een paar uurtjes in Genua bent en dan heel veel moois misloopt. Die fout maakten wij de eerste keer. Aan het einde van de middag kwamen met aan in Genua. Ben je met eigen vervoer of blijf je slapen dan heb je langer de tijd om de stad te verkennen. Kies je toch voor een combinatie, zorg dan dat je een hele dag kunt inplannen voor een citytrip Genua.

De oude binnenstad

Net als Rome heeft Genua een historische binnenstad met een idyllische stadskern. Smalle straatjes en de mooiste pleintjes met tal van oude gebouwen. Een groot gedeelte van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kijkt echt je ogen uit! En ben je net als mij gek op winkelen? Dan kun je hier je hart ophalen.

Piazza de Ferrari. Is het centrale plein van de stad. Het plein ligt aan de rand van het oudste gedeelte van de stad. Hier liggen statige paleizen, oude banken en hotels. De belangrijkste straten die op het Piazza de Ferrari uitkomen zijn de Via XX Settembre en de Via Roma. Vanaf hier loop je zo het winkelcentrum in.

Een aantal imposante gebouwen zoals paleizen en musea liggen aan de Via Garibaldi, één van de belangrijkste straten van Genua. Mijn dochter zat in de kinderwagen en dan zijn al die smalle straatjes en trappen niet altijd even handig. Toch zijn er ook genoeg paden in de stad waar je gewoon met een kinderwagen kunt wandelen. Onder het wandelen keken we onze ogen uit. Genua, wat ben je toch bijzonder!

Uit eten

Wie van lekker eten houdt voelt zich in Genua erg op z’n plaats. Omdat wij de afgelopen dagen al zoveel pasta’s en pizza’s hebben gegeten, reserveren we nu in Restaurant Ham Holy Burger. Een trendy restaurant met een uitgebreide menukeuze in hamburgers. Het is de tweede keer dat wij hier zijn en hier kun je de beste hamburgers eten van Italië. Om de hoek van het restaurant ligt het Piazza San Lorenzo met de Cattedrale di San Lorenzo. Via San Lorenzo is een autovrije straat met winkels en restaurants. De Kathedraal doet me denken een andere kerk in Toscane, van de buitenkant heeft hij zwart met witte strepen.

Citytrip Genua Wil je liever pizza of pasta eten? Ga dan naar Restaurant Strakkino aan de Via Alla Porta Degli Archi. Of geniet van een typische Ligurische maaltijd in A Cabanetta De Cianderlin aan de Via Pianderlino. Hier komen veel lokale Italianen graag een hapje eten. En heb je tijdens je citytrip Genua zin in een snelle snack dan kun je natuurlijk ook gewoon voor McDonald’s kiezen.

Mercato Orientale (markt in Genua)

De Mercato Orientale is een overdekte en kleurrijke markt in Genua. Je vindt hier allemaal soorten vlees, vis, kruiden, groenten en fruit. In mijn blog Lekker eten in Italië gaf ik je een verslag van ons bezoekje aan de markt in Le Marche. Heel anders dan wij in Nederland gewend zijn is de markt in Italië echt een must om naar toe te gaan.

Aquarium

Bij een citytrip Genua hoor ook een bezoek aan het Aquarium. Dit is niet zomaar een aquarium. Het Aquarium van Genua is één van de grootste aquaria van Europa. Bezoek je Genua met kinderen of tref je een minder mooie dag dan is dit absoluut een aanrader! Het aquarium is interessant en educatief maar wordt ook gebruikt voor wetenschappelijke onderzoeken.

En ben je toch in de buurt van het aquarium neem dan gelijk een kijkje in de oude haven van Genua. Hier liggen prachtig gekleurde vissersbootjes, grotere zeilboten en je kunt zelfs de cruiseschepen zien liggen.

Onze citytrip Genua was zeer geslaagd. Lekker slenteren door de stad, winkeltjes kijken, mooie gebouwen en pleintjes fotograferen en eindigen in een goed restaurant. I love it!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *