* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Citytrip Florence

By Posted on 0 4 m read 46 views

C

itytrips zijn echt mijn favoriet. Er zijn veel steden die nog steeds op mijn verlanglijstje staan. Toch zijn er genoeg mooie steden die ik al bezocht heb. De ene stad is misschien nog bekender dan de andere stad. Vandaag neem ik je mee naar één van mijn favoriete landen, je raadt het misschien al, ik heb gekozen voor Italië. Heb je wel eens een citytrip Florence geboekt of zou je dat graag willen? In mijn blog lees je de hoogtepunten en leuke tips.

Om verliefd op te worden

Florence is de grootste en drukste stad van Toscane. Onze Citytrip Milaan was heel anders dan onze citytrip Florence. Je kunt hier overigens prima voor een dagje naar toe maar ook voor een paar dagen. Mijn eerste bezoek aan deze mooie stad was in mei en mijn tweede keer in juli. In de zomermaanden is het een stuk drukker dan in het voorseizoen. Houd hier dus rekening mee. Wil je mooie foto’s maken zonder toeristen op je foto, lees dan de tips in mijn blog Hoe voorkom je toeristen op je foto. Ik ben in ieder geval verliefd geworden op Florence.

Parkeren Citytrip Florence

Ga je voor een dagje naar Florence dan kun je het beste met de auto gaan. Slaap je tijdens jouw citytrip Florence vlakbij een treinstation dan is dat uiteraard ook een optie. In Italië reizen wij vaak al met onze eigen auto. Wel zo makkelijk voor als je van outlet shoppen houdt en je meer mee terug wilt nemen.

Wij parkeren onze auto op het Piazzale Michelangelo omdat het op dat moment nog gratis was, maar inmiddels moet je hier ook betalen. De parkeergarages in het centrum van Florence zijn wel duurder en boek je een trip met de hop-on hop-off bus dan is dit een goede start. Let met parkeren wel op dat je alleen in de zones rijdt waar je mag komen. Doe je dit niet dan riskeer je een boete. Parkeren kost gemiddeld 25 euro per dag als je net buiten het centrum parkeert. Wil je echt in de stad parkeren dan ben je al gauw 8 euro per uur kwijt.

Hoogtepunten

Heb je maar een dag de tijd dan wil je deze hoogtepunten echt niet missen. Het meest fotogenieke punt van de stad is toch wel Piazzale Michelangelo, beter bekend als het terras van Florence. Je hebt dan meteen een goed overzicht van de stad en je kunt hier prachtige plaatjes schieten. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op de Kathedraal van Florence, Duomo di Santa Maria del Fiore.

Eén van de beroemdste en oudste bruggen ter wereld is de Ponte Vecchio. De brug over de rivier de Arno is bekend om de kleine winkeltjes en met name juweliers. De brug heeft de oorlog overleefd en heeft dan ook heel wat moeten doorstaan. Wie in Florence komt moet hier zeker een keer over heen lopen. De beste foto van de brug maak je vanaf de overkant, vanaf de kade of vanaf het water.

Citytrip Florence Palazzo Pitti en de Bobolituinen zijn zeker een bezoek waard als je de tijd hebt. Stap uit de drukke stad en geniet van de mooie natuur en rust.

Florence lijkt wel een openluchtmuseum, je vindt hier naast oude gebouwen ook heel veel kunstwerken. Zoals het stadhuis en de beelden van Hercules, Perseus, Mendusa en de Centaur.

De leukste pleinen

In mijn eerdere blog Vakantieblunders – Part II had ik al aangegeven dat het niet altijd een goed idee is om zomaar ergens op een terrasje te gaan zitten. Vooral de terrassen op de Piazza della Signoria zijn erg prijzig. En dat is ook wel te begrijpen, want je heb vanaf hier uitzicht op het Palazzo Veccio en de beelden van Michelangelo en Donatello.

Piazza della Repubblica was vroeger de locatie van het Romeinse Forum en werd later de locatie voor de Oude Markt. Inmiddels is dit een plein waar je gezellig wat kan drinken en dansen op de muziek van straatartiesten.

Piazette Dei Del Bene zit vlakbij de Ponte Vecchio, deze is iets minder bekend maar een leuke bar voor een lekkere cappuccino.

De lekkerste ijssalon is Gelateria della Passeria. Deze ijssalon vindt je op het Piazza Della Passera, dichtbij Palazzo Pitti.

Combineren

Je kunt jouw citytrip Florence ook prima combineren met één van de andere steden in Toscane. Ik heb een mooie route door Italië samengesteld waarbij we vlogen op Pisa. Vanaf daar kun je bijvoorbeeld een auto huren of de trein nemen. Combineer je jouw vakantie in Italië met een bezoek aan Florence dan is een (huur)auto voor de hele periode wel handig.

Ben je in Florence geweest en heb je een leuke tip? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *