* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Citytrip Amsterdam

By Posted on 0 4 m read 61 views

E

lke week kun je op mijn website een reisblog lezen over een bestemming, stad, land of streek. In januari schreef ik een blog over onze Citytrip Vlissingen en vandaag neem ik je mee naar een citytrip Amsterdam. Gek genoeg heb ik hier niet eerder over geschreven maar nu werd het toch wel eens tijd voor een blog over onze hoofdstad. Misschien komt het omdat ik zelf geboren ben in Rotterdam of omdat ik zelf niet zo vaak in Amsterdam kom. Toch is Amsterdam echt de moeite waard, zeker als je deze stad niet (vaak) hebt bezocht.

Grappige weetjes over Amsterdam

  • In Amsterdam wonen bijna 200 verschillende nationaliteiten. Dat is echt heel veel! Ben je in Amsterdam kan kom je natuurlijk ook veel toeristen tegen.
  • Amsterdam is gebouwd op palen. De reden hiervan is dat de stad bijna 7 meter onder het zeeniveau ligt.
  • Eén van de meest opmerkelijke attracties in Amsterdam is de Poezenboot. Dit is een dierenopvangcentrum die katten opvangt en verzorgd.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Boek je een citytrip Amsterdam dan is het wel ze leuk dat je een aantal hoogtepunten ziet. In het kort zal ik ze hier noemen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het Rijksmuseum. Citytrip Amsterdam Hier stap je in de wereld van de kunst en geschiedenis van ons land. Je kunt online tickets kopen. Ook een bezoek aan het Anne Frankhuis mag niet ontbreken. Ik heb zelf vroeger het dagboek van Anne Frank gelezen en vond het echt heel bijzonder om in haar huis te zijn. Dit is wel een hele toeristische attractie en we stonden minimaal anderhalf uur in de rij. Houd hier dus rekening mee als je hier naar toe wilt gaan.

Het Stedelijk Museum en Van Gogh Museum worden vaak bezocht bij een citytrip Amsterdam. Ik heb deze overgeslagen omdat ik één museum per dag wel voldoende vind. Met kinderen is een bezoek aan de dierentuin Artis echt wel de moeite waard. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en ligt in het hart van Amsterdam.

Wat nog meer te doen in Amsterdam

Ben je hier een dag dan kun je een hop-on-hop-off bus ticket kopen. In Barcelona, Thessaloniki, Londen of Parijs en bijna in alle groten steden boek je eenvoudig een citytour met de bus. Zo heb je ook hier in Amsterdam een bus die je in een oogwenk de hele stad laat zien. Makkelijk als je even snel de highlights van de stad wil zien. Je kunt bij alle belangrijke plekken in- en uitstappen.

Heb je alle tijd ga dan een dagje naar de Johan Cruijff ArenA en combineer dat met een paar uurtjes winkelen. Naast het stadion vindt je een aantal leuke winkels en gezellige eettentjes.

Eten & drinken in Amsterdam

Eigenlijk zijn er teveel leuke eetgelegenheden om op te noemen maar ik geef je nu gewoon een paar restaurants die echt de moeite waard zijn. Allereerst een hele bijzondere, Slowth Brunch. Dit is een lunchroom waar je terecht kunt voor een ontbijt of heerlijke lunch. Bijvoorbeeld een heerlijke bubble tea of latte met iets zoets of een hartig gerechtje zoals een omelet of burger. Tip: de Morning Burger, een groenteburger met vlees op een donker gekleurd broodje. Je vindt deze bijzondere plek op de Baarsstraat 3H in Amsterdam.

Citytrip Amsterdam Favoriet bij alle vleeseters is The Butcher. In dit restaurant kun je de beste hamburgers van de stad eten. Waar? Je vindt dit restaurant op de Albert Cuypstraat 129 in Amsterdam.

Een budget tip die je eigenlijk niet over mag slaan is restaurant Sotto. Hier kun je de lekkerste pizza’s eten van de stad! Je proeft gewoon dat dit geen gewone pizza’s zijn. Waar? Je kunt terecht op de Amstelveenseweg 89 of op de Roelofhartstraat 27 in Amsterdam.

Ook leuk zijn de Foodhallen in Amsterdam West. Jouw citytrip Amsterdam maak je helemaal compleet als je hier even een bezoekje aan brengt. Je kunt heel divers eten en de sushi is hier een aanrader! De foodhallen liggen op het Bellamyplein nummer 51, uiteraard in Amsterdam.

Borrelen kan gezellig in De Biertuin op de Linneausstraat 29. En wil je hier blijven eten dan kan dat natuurlijk ook! De kip is hier erg lekker of bestel één van de verschillende soorten burgers.

Openbaar vervoer in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam is best prijzig. Het is niet echt een aanrader om hier meer dan een dag te parkeren. In combinatie met een treinkaartje krijg je op sommige parkeerplaatsen wel korting. Maar voordat je hier bent, moet je vaak door drukke straten rijden en ben je hier veel tijd mee kwijt. Mijn advies is dus om buiten de stad te parkeren of met het openbaar vervoer naar Amsterdam te gaan. Zelf parkeer ik bij voorkeur buiten de stad en reis ik verder met de metro. De metro is snel en je komt eigenlijk overal.

Wil je toch parkeren in Amsterdam ga dan naar de Q-Park parkeergarage bij Amsterdam Centraal. Adres: Prins Hendrikkade 20A. Deze parking is 24/7 geopend.

Heb jij binnenkort een citytrip Amsterdam geboekt en kom je nog meer leuke dingen tegen? Laat een berichtje achter onder mijn blog. Wie weet komt er nog een vervolg op mijn blog, want in Amsterdam raak je eigenlijk nooit uitgekeken.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *