* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Cinque Terre in de zomer – Part III

By Posted on 0 5 m read 29 views

T

wee weken geleden ben ik begonnen met schrijven van ons avontuur in Cinque Terre in de zomer. Eenmaal begonnen met schrijven werd mijn blog zo lang dat ik een deel twee en deel drie moest maken. Vandaag lees je mee in het laatste deel van mijn blog over Cinque Terre. Vorige week las je in het tweede deel van Cinque Terre in de zomer mijn avontuur op het water voor het maken van de perfecte foto. Vandaag neem ik je mee naar de laatste twee dorpjes.

Monterosso al Mare

De volgende dag na het ontbijt gaan we met de trein naar Monterosso al Mare. Dit dorpje hebben we een aantal jaar geleden tijdens onze roadtrip Cinque Terre als laatste bezocht. Het was toen niet echt het weer om in je badpak op het strand te liggen en wij dachten dat dit dorpje eigenlijk alleen maar strand had. Maar deze keer heb ik me beter ingelezen en weet ik dat er nog een mooi dorpje met smalle straatjes en pleintjes schuilt achter die mooie stranden.

Cinque Terre in de zomer Omdat het ook vandaag weer goed warm is willen we ook een paar uurtjes naar het strand. We moeten ons melden bij de lifeguard. Het hele strand is afgeladen met toeristen en ik zie geen enkel leeg strandbedje. Bij aankomst krijg ik dan ook te horen dat er de hele dag geen plek meer is. Hij noteert mijn telefoonnummer voor als er iemand weg gaat maar ik ben nummer honderd op de lijst geloof ik. De kinderen kijken beteuterd want ze hadden zich zo verheugd op een dagje strand. Cinque Terre in de zomer heeft ook nadelen. Geen strandbedjes meer, dus ook geen mogelijkheid om even een duik te nemen in het koele zeewater.

Het dorpje van Monterosso al Mare

Het drukke strand Fegina Beach is dus vandaag geen optie. Door een storing zijn alle bankautomaten buiten werking. Net als we naar de trein willen lopen hoor ik iemand zeggen dat er in het dorp nog een geldautomaat is. Ik zoek via Google maps naar het dorpje en we lopen door de tunnel langs het water. Daar komen we aan bij een kleiner strandje zonder strandbedjes. Je mag hier wel je handdoek neerleggen maar ook hier is het druk. We zoeken toch een plekje en nemen even een duik in de koele zee. Heerlijk is dit! Van het zwemmen krijgen we trek dus we pakken onze spullen in en lopen naar het dorpje.

Wat is dit leuk! Verscholen achter de treinbaan ligt een kleurrijk dorpje met smalle straatjes en pittoreske pleintjes Piazza Garibaldi. Bij Lunchbar Aonda bestellen we een paar broodjes en koude drankjes. Aan beide zijden van het straatje vind je allerlei leuke winkeltjes. Er heerst hier een relaxte en ontspannen sfeer en het doet bijna gemoedelijk aan. Montrosso is veel leuker dan verwacht!

Manarola Cinque Terre in de zomer

Omdat het veel te warm is om naar boven te klimmen slaan we het dorpje Corniglia over. Dat is echt niet te doen met een kinderwagen en de temperatuur is veel te hoog. Ik heb nog wel even getwijfeld hoor, want Corniglia is echt wel de moeite waard, maar die trappen, dat is nu gewoon niet te doen. Daarom gaan we nu met de trein naar Manarola. Dit is eigenlijk mijn favoriete dorpje vanwege het prachtige uitzicht bij zonsondergang. Jammer genoeg zijn we niet de enige die dat weten want het is hier aardig druk. Ik denk dat dit vandaag ook het drukst bezochte dorpje is.

Later blijkt dat er een goede reden voor is, want een bekende Italiaanse vlogger komt hier filmen. Mijn nieuwsgierigheid laat het niet toe dat ik iets niet navraag dus voordat ik het weet sta ik met een groepje Italianen te kletsen. Ze zijn helemaal opgetut en enthousiast. Er staat een lange rij naar het uitzichtpunt Belvedere di Manarola. Voor mij is het alleen belangrijk dat ik even snel naar boven kan voor een paar mooie foto’s. Vriendelijk vraag ik aan het groepje of ik er langs mag zodat ik alleen een paar foto’s mag maken. Dat vinden ze niet erg en iedereen laat mij er doorheen. Zo heb ik toch mijn foto’s van het geweldige uitzicht. Voor de mooiste foto zet ik toch maar even mijn statief uit en ik maak er gelijk een paar. Thuis zoek ik dan wel de mooiste uit.

Eten in Manarola

Na het maken van de foto ga ik weer naar beneden. Daar staat Timothy met de kinderen geduldig op mij te wachten. De rij is inmiddels nog veel langer geworden en wij vervolgen onze weg weer naar beneden. We genieten van het prachtige uitzicht en ik weet zeker dat ik hier nog een keer naar toe wil! Natuurlijk mag een ijsje hier niet ontbreken en we halen het lekkerste ijs van Cinque Terre bij Gelateria 5 Terre. Cinque Terre in de zomer Hier kun je zelfs glutenvrij ijs bestellen. En de keuze is enorm. IJs met vers fruit, smoothies, huisgemaakt yoghurtijs en sorbets zonder lactose of glutenvrij. IJs eten in Italië is echt iets wat niet mag ontbreken en die Italianen weten ook echt wel wat lekker is.

Om ons bezoek aan de vijf dorpjes af te sluiten gaan we uit eten in Trattoria La Scogliera. Ook hier moeten we even geduld hebben want er staan nog een paar stellen voor ons te wachten. Hier hebben we al een keer eerder gegeten en we bestellen pasta en pizza. We blijven niet te lang want de trein rijdt niet tot heel laat. Mis je die laatste trein dan heb je pech, want dan kun je alleen nog met de taxi naar het hotel. Maar gelukkig zijn we op tijd. Er staan nog een paar mensen op het station en in het dorpje is inmiddels al een stuk rustiger geworden. Het is ook niet meer zo warm. Onze trein is op tijd en we gaan terug naar ons hotel.

Naar huis

In het hotel pakken wij de laatste spullen in. De kleintjes gaan naar bed en wij pakken ook nog een goede nachtrust. De volgende ochtend haal ik met de oudste kids ons ontbijt op en we laden de koffers in de auto. Ideaal dat je gewoon onder het hotel kunt parkeren.

Onze missie Cinque Terre in de zomer is geslaagd. Ben jij wel eens naar Cinque Terre in de zomer geweest? Deel jouw ervaring onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *