* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Cinque Terre in de zomer – Part II

By Posted on 0 6 m read 42 views

V

orige week schreef ik een blog over ons avontuur Cinque Terre in de zomer. We begonnen onze trip in Vernazza. Het was die dag erg warm maar dat mocht de pret niet drukken. Omdat een hotel in Cinque Terre in de zomer echt niet te betalen is, hadden we een accommodatie in La Spezia geboekt. Vanaf daar kun je met de trein naar Cinque Terre. De treinen rijden om het kwartier en de rit duurt ongeveer 7 minuten naar het eerste dorpje. De meeste toeristen maken hier gebruik van. Ik vind dit persoonlijk echt ideaal want de trein is snel en onderweg valt er genoeg te zien. Vandaag kun je meelezen wat we in het volgende dorpje hebben beleefd.

Rio Maggiore Cinque Terre in de zomer

Dan komen we aan in Rio Maggiore. Het voordeel dat we nu hebben is dat we de dorpjes al eerder bezocht hebben en dus ook weten waar we moeten zijn. We stappen uit en lopen door de lange tunnel naar het begin van het dorp. Meteen als we de tunnel uitkomen zit aan de rechterkant een groentewinkel die ook belegde broodjes en gekoelde drankjes verkoopt. Hier halen we een paar broodjes, koud drinken en vers fruit. Fijn zo’n lunch en helemaal niet zo duur.

In Rio Maggiore is het drukker dan in Vernazza. Het dorp is dan ook wel een stuk groter en de meeste mensen blijven hier wat langer hangen. Wij dus ook. We weten van de vorige keer nog dat je een verfrissende duik kunt nemen bij de haven en de rotsen. Daar lopen we rustig naar toe. Onderweg maken we nog een paar mooie foto’s en halen we herinneringen op. Cinque Terre in de zomer, lente, herfst of in de winter, het blijft genieten!

Rio Maggiore heeft zoveel leuke smalle straatjes en pleintjes. Een van de leukste pleintjes is Piazza del Vignaiolo. Je kunt hier in dit dorp helemaal naar boven lopen en vanaf daar heb je uitzicht over de zee en het dorp. Tussen de huizen in lopen soms smalle trappen naar beneden zodat je niet helemaal om hoeft te lopen. Met een kinderwagen niet ideaal dus we laten onze oudste kids samen naar beneden gaan en zelf lopen we de route weer terug.

IJs eten in Rio Maggiore

Er is wel een nadeel aan Cinque Terre in de zomer, door de warmte heb je extra verkoeling nodig. Het is hier zo warm dat we weer trek hebben in een ijsje. Bij Gelateria Sotto Zero halen we een milkshake en ijs voor de kinderen. Dan lopen we door naar de haven van Rio Maggiore Marina di Riomaggiore. Je kunt aan de linkerkant via een smal pad naar boven lopen. Een oude Italiaanse man zit voor de ingang van zijn huis en lacht vriendelijk. Ik hou van dit soort tafereeltjes en vraag hem of ik een foto van hem mag maken. Dat mag en ik geef daarna mijn kaartje zodat hij de foto later van mij kan ontvangen.

Cinque Terre in de zomer Strand

Rio Maggiore heeft een strand, maar dit is wel een aangelegd betonnen strand. Dit strand kun je alleen bereiken als je goed ter been bent en geen kinderwagen bij je hebt. Het Spiaggia del Paese kun je vanaf de haven niet zien. Veel locals en toeristen leggen hun handdoekje op de rotsen boven het water. Via die rotsen kun je de mooiste foto maken van het dorp. Er liggen veel bootjes in de haven. De meeste bootjes zijn vissersbootjes, maar er liggen ook een aantal plezierbootjes. Voor ongeveer 60 euro kun je een bootje huren voor een uur. Vanaf het water maak je de mooiste foto’s en heb je de mogelijkheid om lekker te zonnen. Heb je geen vaarbewijs dan kun je een bootje met een schipper huren.

Wij leggen onze spullen op een bankje en nemen een duik in het verkoelde water. Het gedeelte aan het begin is ondiep en onze kleine meid kan hier gewoon staan. Dit voelt zo heerlijk! We blijven hier een tijdje en gaan dan terug naar onze handdoeken. Wat een geweldige ervaring om Cinque Terre in de zomer mee te maken.

Alles voor het perfecte plaatje

Op mijn slippers probeer ik over de rotsen naar de overkant te klimmen. Helaas glij ik steeds weg en door de vele toeristen die hier liggen te zonnen wordt het me niet makkelijk gemaakt. Met een zware camera om mijn nek en een flesje water in mijn hand is ook niet echt de ideale manier om te klimmen. Ik doe mijn slippers uit maar de stenen zijn heet door de zon. Dit werkt niet. Halverwege ga ik terug. Ik ben al een paar keer bijna tussen de rotsen gevallen. Had ik nu maar mijn sportschoenen aan of iets wat stabieler was om te klimmen.

Cinque Terre in de zomer Dominic is met mij mee gegaan en zwaait naar mij vanaf de overkant. Ja hoor, hem is het wel gelukt. Met zijn lange benen en sportschoenen is het vast veel makkelijker. Stom van me, maar het is niet anders. Dat is wel een nadeel, Cinque Terre in de zomer is best warm ten opzichte van ons laatste bezoek in oktober.

Fotograferen vanuit een bootje

Eenmaal aan de kant, ben ik wel opgelucht. Het was een hele klim en ik heb het zo warm. Aan de kant staat een meisje die blijkbaar watersport regelt en bootjes verhuurd. Ze lacht vriendelijk naar me en ik loop naar haar toe. Wijzend naar de rotsen leg ik uit dat het me niet is gelukt om naar de overkant te klimmen en dat ik zo graag een mooie foto van het dorp wil maken. Tot mijn verbazing zegt ze dat ze mij wel wil helpen. Ik ga ervan uit dat ze een andere route voor me heeft gevonden maar ze pakt mijn arm en neemt me mee naar de haven.

Daar kijkt ze in het rond en pakt één van de bootjes die daar ligt vastgebonden. Die mogen we vast wel lenen zegt ze in het Engels. Ze probeert de motor te starten en die hapert even en valt daarna meteen weer stil. Maar dat lijkt haar niet te mogen weerhouden van wat ze wil gaan doen. Ze pakt de roeispanen en roeit tegen de stroming in. Met een glimlach zegt ze dat ze een dame in nood graag wil helpen en mij naar het mooiste plekje brengt om het perfecte plaatje te schieten.

Onderweg worden we van alle kanten nageroepen door bekenden van haar. Ze krijgt van een paar jongens een biertje toegeworpen en vrolijk roeit ze naar de plek achter de rotsen. Uitgeput vraagt ze of dit het uitzicht is wat ik wil hebben. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik zo blij met haar ben en ik maak meteen de foto’s die ik in gedachten had. We kletsen nog even en daarna roeit ze ons terug naar de haven.

Terug naar La Spezia

Het is inmiddels al tegen het begin van de avond. Wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt! We nemen de trein terug naar La Spezia. Natuurlijk kun je in Rio Maggiore op verschillende plekjes lekker eten, maar we willen ons opfrissen en even omkleden. Met kinderen is het soms toch makkelijker om in de buurt van je hotel te eten. We vragen aan locals waar je lekker kan eten en gaan op zoek naar het restaurant.

De andere dorpjes staan voor morgen op de planning. Bezoek je Cinque Terre voor het eerst dan is het aan te raden om hier minimaal 2 dagen voor uit te trekken. Wil je weten hoe ons avontuur verder gaat? Lees volgende week het laatste gedeelte van mijn blog Cinque Terre in de zomer.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *