* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Cinque Terre in de zomer – Part I

By Posted on 0 5 m read 59 views

A

ls je vaker mijn blogs leest dan weet je inmiddels wel dat ik regelmatig naar Italië ga. Dit is zeker één van mijn favoriete bestemmingen en ik ben voornamelijk gek op de natuur en cultuur. In mijn blog over Rome kun je al lezen waarom ik verliefd ben geworden op deze mooie stad. Op zoek naar het meest fotogenieke dorpje stuitte ik een aantal jaar geleden op de vijf dorpjes, ook wel bekend als Cinque Terre. Onze roadtrip Cinque Terre was een groot succes maar hoe zou het er in de zomer uitzien? Cinque Terre in de zomer is heel anders dan in het najaar.

Om sommige dorpjes te bereiken moet je behoorlijk wat trappen beklimmen en zeg nou zelf, in de hete zon met 35 graden is dat geen pretje. Ik ging op onderzoek uit hoe je als toerist toch het beste uit een bezoek aan deze vijf dorpjes kunt halen in de zomer. Lees je mee?

Vervoer en overnachting in Cinque Terre Cinque Terre in de zomer

In de zomervakantie is het nog best lastig om een betaalbare accommodatie te vinden. En helemaal als je met een gezin reist. Voor ons gezelschap, 2 volwassenen en 3 kinderen, kwamen we al snel op een reissom van boven de 2000 euro voor een paar nachten! Een alternatief is om een accommodatie te boeken net buiten Cinque Terre. Bij voorkeur in de buurt van het station zodat je niet eerst met de auto naar de trein hoeft te reizen.

Ben je van plan om de vijf dorpjes te bezoeken dan is het aan te raden om dit met de trein te doen. Cinque Terre is namelijk grotendeels autovrij en parkeren in de buurt is best prijzig. Je kunt het beste een treinkaart voor één of meerdere dagen kopen. Deze koop je ter plaatse op het station of bestel je vooraf via internet. Meer informatie over de dienstregeling van de trein vind je via deze link.

Bed & breakfast

Via internet vonden we een leuke B&B genaamd Affitacamere Casa Dane B&B voor 5 personen. Gelegen boven het station en inclusief ontbijt. Met een eigen badkamer en het belangrijkste, het was netjes en schoon. Boek je een kamer in het B&B dan krijg je vouchers om elke dag te ontbijten in C’est Bon. Hier krijg je een simpel maar lekker ontbijtje en mag je kiezen om het ter plaatse op te eten of mee te nemen.

Cinque Terre in de zomer Op het station is het in de zomer erg druk. De meeste toeristen die een bezoek brengen aan Cinque Terre in de zomer reizen met de trein vanaf La Spezia. Parkeren kan gratis op een grote parkeerplaats in de buurt van het station. Het is dan nog 10 minuutjes lopen naar het station. Wil je parkeren nabij het station dan betaal je al snel een paar tientjes per dag. Parkeren is in de zomer lastig en er is weinig plek. Sta je verkeer geparkeerd dan riskeer je een hoge boete. Gelukkig konden wij parkeren onder het hotel en stonden we binnen een minuut op het station.

Uit eten in La Spezia

Ga je op tijd weer terug naar La Spezia, net zoals wij de eerste dag? Loop dan even het gezellige centrum in. Je vindt hier tal van restaurantjes en afhaal restaurants. Er is zoveel keuze dat wij eerst even aan een local hebben gevraagd waar ze hier de lekkerste pizza’s serveren. Als tip kregen wij Trattoria Pizzeria Pulcinella. Er stonden wel een aantal mensen te wachten maar het was de moeite waard! In het hoogseizoen is een wachttijd van 30 minuten normaal, dus houdt daar rekening mee. In de Trattoria kun je binnen of buiten (op het plein) zitten en de pizza’s zijn hier echt heerlijk!

Vernazza

Vanaf La Spezia gaat er regelmatig een trein naar Cinque Terre. Tijdens ons verblijf reden de treinen elke 15 minuten. Na 7 minuten bereik je het eerste dorpje Rio Maggiore. Wij besloten deze als tweede te doen omdat we uit eten zouden gaan in La Spezia. Vandaag beginnen we in Vernazza. De vorige keer hadden we dit stadje eigenlijk als een van de laatste gedaan en hierdoor waren we toch wel het mooiste mis gelopen. Dit dorpje je niet zo groot en heeft een klein strandje aan de haven. Door de hitte hebben we meteen zin om te zwemmen maar we besluiten dat pas in het volgende dorp te gaan doen. Timothy gaat samen met de jongste kids aan het water zitten en ik ga met de oudste een klim naar boven maken.

Bewapend met een flesje water en mijn camera klimmen we op de rotsen om vanaf daar een mooie foto te maken. Het is nog een hele klim en op mijn Cinque Terre in de zomer slippers valt het niet mee. Ik glij bijna uit maar gelukkig kan ik nog net op tijd mijn evenwicht bewaren. Het uitzicht vanaf de overkant blijkt echt de moeite waard en ik maak meteen de plaatjes die ik in gedachten had. Jammer genoeg staat de zon hoog en is het midden op de dag. Hierdoor is het lastig om het mooie plaatje te schieten. Ik film nog even een stukje van de omgeving en ondertussen klimt Dominic verder op een rots boven het water. Wat is dit mooi zeg! Cinque Terre in de zomer is toch wel anders dan in het najaar.

IJs eten in Vernazza

Via smalle paadjes komen we langs het kerkje en vangen nog net een glimp op van de dienst die bezig is. Op het strand liggen toeristen en locals op een handdoekje en in de haven Porto di Vernazza is het druk met gekleurde bootjes van vissers.

Wil je een verkoeling, proef dan het lekkere ijs bij Gelateria Vernazza. Koop een souvenirs in één van de leuke kleine shops of geniet van een echte Italiaanse cappuccino-to-go. We vervolgen onze weg naar het station en wachten op de trein naar Rio Maggiore. Op het station zijn inmiddels meer mensen die naar het volgende dorpje gaan. De ritjes tussen de dorpen duren maar een paar minuten. Ondanks dat het druk is in Cinque Terre in de zomer hebben we nog wel een plekje waar we kunnen zitten. Vanuit de trein kijken we op het water en zien wandelaars in de verte lopen. In deze hitte ziet dat er best vermoeiend uit. We zijn blij dat de trein airconditioning heeft.

Volgende week lees je hoe ons avontuur verder gaat in Rio Maggiore.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *