* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Blue Lagoon – Chalkidiki Part II

By Posted on 0 5 m read 634 views

E

en paar weken terug nam ik je mee naar onze highlights van onze vakantie naar Chalkidiki. Vandaag neem ik je mee op onze boottrip naar de Blue Lagoon – Chalkidiki Part II. De strandjes hier zijn bijna net zo mooi als in het Caraïbisch gebied en je zal bijna niet geloven dat we in Griekenland zijn.

Ons hotel lag op het schiereiland Kassandra. Omdat het openbaar vervoer niet zo vaak rijdt en handig is hebben we voor 2 dagen een auto gehuurd. Vanaf Neo Potidea rijden we naar het schiereiland Sithonia. Vlakbij Lagonisi Beach begint onze boottrip naar de Blue Lagoon. Er zijn meerdere boat rentals en het is aan te raden om vooraf contact op te nemen met de bootverhuurder. In het hoogseizoen zijn namelijk de meeste boten vooraf al verhuurd en kom je zonder reservering dan is de kans heel groot dat je die dag niet kan varen. Wij hebben weken geleden al contact gelegd met Luxury Sport Cruise, een bootverhuurbedrijf met veel keuze uit diverse bootjes.

Blue LagoonAan boord

Bij het verhuurbedrijf worden we vriendelijk geholpen en wordt er in het kort uitgelegd hoe de boot werkt, wat de beste route is en wat we moeten doen in geval van nood. We krijgen een koelbox vol met ijs om onze drankjes koud te houden. Er zijn zwemvesten aan boord en we kunnen al onze bagage meenemen. De boot heeft een luifel waardoor we ook nog beschut zijn van de felle zon. Ik vind het best spannend want dit is de eerste keer met onze baby en je weet nooit of alles goed gaat. Onze jongens hebben er zin in. De oudste gaat het liefst snorkelen en kan niet wachten om de onderwaterwereld te ontdekken.

Eerste stop: Blue Lagoon

Na de uitleg kunnen we de haven uitvaren. Het weer om te varen is perfect. Best wel spannend om te varen met onze kleine van nog geen 8 maanden oud. Maar ze vindt het heerlijk en ook ik kan ontspannen. Je moet weten dat ik geen held ben in een bootje en ik zou het liefste aan wal blijven maar deze ervaring hier moet je gewoon meegemaakt hebben.

De mooiste strandjes liggen op Diaporos Island en dat is ook de route die we vandaag gaan varen. Goed voorbereid met een kaart, waarop alle mooie stranden zijn aangevinkt, varen we naar onze eerste stop. Blue Lagoon is het gebied, zoals de naam al doet vermoeden, waar het water turquoise is, de meeste bootjes stoppen om te snorkelen en het lijkt alsof je op een tropisch eiland bent beland.

Tussen Diaporos Island en Agios Isidoros ligt de Blue Lagoon. Je kan hier zwemmen en snorkelen maar vooral in het hoogseizoen is het hier druk met bootjes van toeristen en Grieken. Toch is het de moeite waard. Hier laten we onze drone de lucht ingaan om dit adembenemende stukje paradijs vanaf boven te kunnen bewonderen. En ik ben blij dat we dit gedaan hebben want de foto’s die we hier gemaakt hebben zijn echt geweldig en geven precies weer wat ik erover wil schrijven.

Blue LagoonTweede stop: Myrsini Beach

De volgende stop is vlakbij de Blue Lagoon en als je een rondje om Diaporos Island vaart kun je deze stop bijna niet missen. We krijgen de indruk dat we op een tropisch eiland zijn beland en het witte strand en helderblauwe water maken dit plaatje helemaal compleet. Ook hier liggen best wat bootjes maar er is ons verteld dat we hier even moeten aanleggen en de onderwaterwereld hier niet mogen overslaan. Ik ben zo blij dat ik toch ben gaan varen, ondanks mijn angst, daarom kan ik niet anders zeggen dan dat ik mijn ogen uitkijk en alleen maar kan genieten.

Misschien kun je Myrsini Beach op de kaart niet vinden, dat kan kloppen. Dit strand wordt ook wel White Beach of Hawaii genoemd door het mooie witte strand.

Derde stop: Karidi Beach

Dit strandje is een verborgen schat en ook dit strand is adembenemend mooi. Met Google Maps op onze telefoon en de route kaart die we van het bootverhuurbedrijf hebben gekregen wisten we dit strandje gelukkig te vinden. Het is hier rustiger dan de eerste twee strandjes en het water is perfect voor ons kleine meisje. We leggen hier even aan en gaan snorkelen en zwemmen. Het landschap is hier groen en het strand is wit. Wat is het hier mooi! Voor wie hier naar toe gaat, dit strandje ligt niet op Diaporos Island maar op Vourvourou. Ideaal aan het strand is het stukje schaduw onder de bomen en het lage water is perfect voor kleine kinderen.

Vierde stop: Rotsformatie op de zuid-oostpunt van Diaporos Island

Officieel is dit geen apart strand en het strandje op zich is ook niet zo heel bijzonder. Wat deze plek wel speciaal maakt is de rotsformatie en de natuur. Je kan hier kamperen maar er zijn geen faciliteiten zoals een toilet of wasgelegenheid. Toch staan er diverse tenten en lijkt het erop dat toeristen of Grieken hier hun kamp opslaan.

Blue LagoonVijfde stop: Paradise Beach

Onze volgende stop is weer zo’n plaatje in de azuurblauwe zee. De naam zegt het al en het strand is ook een waar paradijs. Het is hier ook niet zo heel druk en je kunt hier rustig even aanleggen en een duik nemen.

Blunder met de drone

Vanaf Paradise Beach varen we weer richting de haven. Maar voordat we daar aankomen moeten we nog een stuk varen. Timothy vond het een leuk idee om mij dat stuk te laten varen en hij zou dan de drone laten vliegen en mij filmen. Tof om een stukje hierover in je blog te zetten zei hij nog. Hij had gelijk want ik schrijf er nu een stuk over maar het pakte toch iets anders uit dan verwacht. De drone vloog achter de boot aan en ik begon het varen zelfs leuk te vinden. Tot Timothy riep dat ik even moest stoppen en zelfs een stukje terug moest varen. De drone was namelijk in een no flight zone terecht gekomen en hij hing ver van ons vandaan stil in de lucht. Ik stopte de boot en keerde om.

Ondertussen begon het lampje van de remote te knipperen want de batterij was bijna leeg. Gelukkig kregen we de drone veilig en wel aan boord maar wat bleek, hij was vergeten op ‘play’ te drukken dus er was helemaal niet gefilmd. De batterij was nu te leeg om de drone nog een keer te laten vliegen. Helaas dus geen live beelden van mijn geweldige vaarkunsten.

Na een heerlijke dag op het water kwamen we veilig aan in de haven. Op de terugweg in de auto hadden we 3 slapende kinderen op de achterbank. Wat een heerlijke dag! Wil je hier ook een keer naar toe dan zou ik onze route zeker aanraden.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.