* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Bijzondere dieren in Zeeland

By Posted on 0 3 m read 57 views

A

ls je mij volgt of vaker een blog leest dan weet je dat ik regelmatig in Zeeland te vinden ben. Mijn ouders wonen hier en het is ook nog eens de provincie met de meeste zonne-uren. Maar dat is niet de enige reden want Zeeland heeft bijvoorbeeld ook de mooiste stranden van Nederland. Ik ontdek steeds meer leuke dorpjes en plekjes in Zeeland. Je kunt hier ook lekker uit eten en het is dé plek voor een leuke citytrip. Maar wat ik nog niet eerder had ontdekt is dat er een heleboel bijzondere dieren in Zeeland leven. Ben je benieuwd wat je hier bijvoorbeeld tegenkomt? Dat vertel ik je graag in mijn nieuwe blog.

Zeehonden

Als je geluk hebt kun je heel wat bijzondere dieren in Zeeland tegenkomen. Zeehonden bijvoorbeeld. Zeehonden leven hier gewoon in het wild en heb je geluk dan kom je ze zomaar tegen. Waar? Ze leven in de Westerschelde en rond Nationaal Park de Oosterschelde, maar ze zwemmen ook in het Grevelingenmeer. Bijzondere dieren in ZeelandMijn favo zeehonden spot is aan de Brouwersdam en in Burgh Haamstede. Zo leuk om ze te zien en wat zijn ze nieuwsgierig!

Wat ook leuk is om te doen is een zeehondensafari. De safari begint in Sint-Annaland en duurt 2 uur en 15 minuten.

Flamingo’s

Onderweg naar mijn moeder rijden we altijd langs de Grevelingen op de N59. Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland spotte ik daar een hele groep flamingo’s. Mijn partner dacht eerst dat ik een grapje maakte maar ik meende het serieus. Behalve in Blijdorp en op Curaçao had ik nog niet eerder flamingo’s gezien. Je verwacht het eigenlijk ook niet omdat je meer een tropisch gevoel hebt bij deze dieren dan een typisch Hollands gevoel. Maar ze stonden daar dus echt. Van september tot en met april kun je de hele groep bijzondere dieren in Zeeland spotten.

Bruinvis

De bruinvis is de kleinste walvis ter wereld en behoort ook in het rijtje van bijzondere dieren in Zeeland thuis. De beste plek om de bruinvis te spotten is het havenpunt van Zierikzee. Ze zwemmen ook vlakbij Burgh Haamstede bij de Plompe Toren en in de haven van Burghsluis.

Herten en reeën

Een aantal keer heb ik herten gezien in Zeeland. Het damhert leeft op verschillende plaatsen in Bijzondere dieren in ZeelandZeeland maar ik heb ze gezien in het duingebied van Schouwen-Duivenland. Bijvoorbeeld bij Boswachterij Westerschouwen (let op, hier is maar beperkte plek om te parkeren). Wij nemen soms de fietsen mee en kiezen dan een mooie route. Je kunt ze ook spotten bij de Meeuwenduinen en Zeepeduinen. Zelfs met kinderen die hard praten of lachen kom je ze tegen. Ze blijven wel op afstand en wil je ze echt goed zien dan kun je beter zonder kids gaan. Gewapend met een telelens vroeg in de ochtend bijvoorbeeld.

Vogels

Nog meer bijzondere dieren in Zeeland vind je in de Zeeuwse weilanden en rietvelden, maar ook aan het Grevelingenmeer. Hou je van vogels dan kun je hier volop genieten van de vele vogelgebieden. Bijzondere vogels die hier leven zijn bijvoorbeeld de veldleeuwerik en de dwergstern. In de Westerschelde en Oosterschelde zijn nog meer vogelgebieden en langs de Brouwersdam overwinteren de watervogels.

Bluereef Aquarium

Niet in het wild maar wel hele bijzondere dieren in Zeeland vind je in het Bluereef Aquarium van Deltapark Neeltje Jans. Dit is een zoutwateraquarium dat gevuld is met 300.000 liter verwarmd Oosterschelde water. Je komt hier tropische haaien tegen zoals de zwartpuntrifhaai, de witpuntrifhaai en de luipaardhaai. Maar ook vissen zoals in de film Nemo, namelijk de clownvis. De onderwaterwereld is leuk voor alle leeftijden!

Welke bijzondere dieren in Zeeland heb jij gespot? Deel onder mijn blog jouw ervaring en wie weet ga ik de volgende keer naar ze op zoek.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *