* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Bijzonder overnachten in Kasteel Huis Bergh

By Posted on 0 4 m read 222 views

W

auw! Wij mochten bijzonder overnachten in Kasteel Huis Bergh. En wat voor een kamer! Ik zal bij het begin beginnen. Veel Nederlanders blijven deze herfst in eigen land. Normaal ben ik niet zo gek op een overnachting dichtbij huis omdat ik dan niet echt het gevoel heb dat ik er even tussen uit ben. Maar het tegendeel is waar! Op vakantie in eigen land heeft juist heel veel voordelen en ik ging op zoek naar iets unieks. Na goed zoeken vond ik een prachtig kasteel waarbij je kunt overnachten in de torenkamer. Dat leek me fantastisch. Ik kan je zeggen dat ik enorm heb uitgekeken naar deze ervaring en ik laat jullie graag meegenieten.

Via Duitsland naar Nederland

We hadden onze koffers gepakt en stapten in de auto op weg naar Kasteel Huis Bergh. De navigatie zocht de snelste route. We waren dan ook wel verbaasd toen we Nederland uit reden en Duitsland binnen reden. Maar al gauw stonden er borden richting ’s Heerenberg. Het kasteel ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Rotterdam. Prima te doen dus.

Kasteel Huis Bergh Bijzonder overnachten in Kasteel Huis Bergh

Even een korte intro. Kasteel Huis Bergh is één van de grootste kastelen van ons land. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel was het stamslot van de heren en graven Van den Bergh. Zij hadden een hoge rang in de ridderlijke hiërarchie en hebben een belangrijke rol gespeeld in de Oorlog. Dit historische monument is volledig gerestaureerd en ademt nog steeds het middeleeuwse karakter uit. In het kasteel is de oorspronkelijke woonkamer nog in tact, er staan sieraden uitgestald en je vindt er oude boeken. Daarnaast is er een grote collectie kunst aanwezig.

Een bezoek aan het kasteel en de stad

Vandaag de dag kun je het kasteel als museum bezoeken, je kunt er trouwen of een ruimte huren voor een zakelijke ontmoeting. Het kasteel heeft een eigen parkeerplaats die uitsluitend gebruikt wordt voor bezoekers en gasten.

Het hele dorpje is bijna in de stijl van het kasteel gebouwd. ’s Heerenberg zelf is een middeleeuws stadje met schattige oude straatjes omringd door heuvels en bossen. De stad heeft een gezellig centrum met leuke restaurants, cafés en terrasjes.

Het kasteel is geopend van woensdag tot en met zondag voor bezoekers. Je kunt kiezen voor een rondleiding met gids maar je kunt ook zelf een rondje doen met een audiotour. Om het kasteel ligt het parkbos De Plantage waar je terecht kunt voor een heerlijke wandeling met uitzicht op het kasteel. Wij werden vriendelijk ontvangen door het personeel. De sfeer hier is zo gemoedelijk en iedereen is aardig en behulpzaam. Zo was er bijvoorbeeld een gezin die het kasteel kwam bezoeken. Ze hadden een hondje bij zich maar deze mocht niet naar binnen. Behulpzaam werd er direct gezocht naar een oplossing. Eén van de personeelsleden heeft zich vervolgens over het hondje ontfermt en wachtte geduldig tot het gezin klaar was met hun route in het kasteel. Wat een service!

Overnachten in een kasteeltoren Bijzonder overnachten in Kasteel Huis Bergh

Nadat we de tour in het kasteel hadden gedaan, gingen we naar onze kamer. Bijzonder overnachten in Kasteel Huis Bergh is echt een geweldige ervaring. Er bevinden zich twee torenkamers aan de rand van het terrein bij het kasteel. Deze zijn ingericht voor gasten en hier kun je dus overnachten. Wij hadden de eer om in de ronde toren te slapen. De poort naar het kasteel gaat dicht en je verblijft dan op de binnenplaats. Deze wordt ook afgesloten met een poort en hek. Maar de sleutels krijg je uiteraard in je bezit zodat je het terrein gewoon kunt verlaten.

De torenkamer heeft een trap naar de ingang. Bij binnenkomst kun je links de trap op en rechtdoor een deur naar de kamer. De luxe slaapkamer heeft een tweepersoonsbed, grote kast, een zitje en aan de achterzijde een mooie badkamer. De badkamer wordt gescheiden door een muur maar aan de zijkanten is de ruimte open. Er is een apart toilet en er hangen ochtendjassen klaar. Door de raampjes rondom kun je de gracht, het kasteel en de tuin zien. Boven bevindt zich een kleine keuken, een eettafel en zitgedeelte met een bank en tv. Ingericht om te ontspannen in een gemoedelijke sfeer. Werkelijk alles is aanwezig voor het nuttigen van een maaltijd of een drankje.

Uit eten in de omgeving

In verband met Covid-19 waren alle restaurants gesloten. Toch konden wij uit eten in Brasserie Brût. De torenkamers zijn onderdeel van dit hotel en gasten mogen hier gewoon eten. Je kunt hier kiezen uit verschillende menu’s of gerechten. De kaart is uitgebreid en de prijzen zijn goed betaalbaar. Ik heb hier een heerlijke wijn gedronken. Van de menukaart bestelde ik een soep vooraf, als hoofdgerecht vis van de dag geserveerd met frietjes en salade. Het nagerecht was een soort brownie muffin met mouse. Ik kan niet anders zeggen dan dat we heerlijk gegeten hebben. Bovendien was de brasserie sfeervol ingericht en er werd rekening gehouden met de regels omtrent Covid-19.

Ontbijt op bed

Bij bijzonder overnachten in Kasteel Huis Bergh hoort ook een ontbijt. De volgende ochtend kwam er personeel van het restaurant met een grote picknickmand aankloppen. Hierin zat ons uitgebreide ontbijt. Van vers brood tot yoghurt, hartig beleg, zoet beleg, ei en fruit. Teveel om op te noemen en genoeg voor ons. Om 11.00 uur moesten we uitchecken en hebben we nog een wandeling gemaakt in het parkbos langs het kasteel.

Je hebt zoveel privacy en deze unieke ervaring kan ik iedereen aanraden. Kasteel Huis Bergh, heel erg bedankt voor de goede zorgen en de bijzondere overnachting in jullie ronde toren!

Wil jij ook een keer bijzonder overnachten in Kasteel Huis Bergh? Op de website van Kasteel Huis Bergh kun je een overnachting boeken inclusief ontbijt. Bij aankomst krijg je een goodiebag met entree kaarten voor het kasteel. Hoe leuk is dat?! Misschien ben je hier al een keer geweest. Laat jouw reactie dan achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *