* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Ben jij klaar voor de zomer

By Posted on 0 3 m read 39 views

T

erwijl het vandaag weer sneeuwt denk ik toch al aan de zomer. Vorige week hadden we een paar mooie dagen waarbij mijn kinderen en ik al op slippertjes en in zomerkleding liepen. Toch kan het in Nederland in april heel koud en wisselvallig zijn. Dat bewijst het weer van vandaag wel. Ben jij klaar voor de zomer? Of heb je alvast wat extra kilo’s voor de komende winter gekweekt. Hoe ouder ik word, hoe moeilijker het wordt. Zeker met de lockdown en een heel gezin thuis is zelf sporten niet altijd makkelijk. Maar ik blijf positief en vandaag neem ik je mee naar mijn persoonlijke ervaring.

Je tijd goed benutten

Ik merk dat een eigen bedrijf toch meer tijd in beslag neemt dan een baan in loondienst. Het is een uitdaging met kleine kinderen om je werk af te krijgen. Vooral in de avonduren maken mijn partner en ik nog wel eens overuren. Onze peuter besloot begin dit jaar niet meer te doen aan middagslaapjes en Ben jij klaar voor de zomer dat zorgt voor een extra uitdaging. Sporten komt daarom niet altijd op de eerste plaats en daar baal ik wel eens van. Want als ik weer tot laat in de nacht heb doorgewerkt kom ik de volgende ochtend er echt niet eerder uit voor een hardloopsessie. En als ik eindelijk de tijd vind om te gaan sporten hangt er een peuter aan mijn been. Nee, ik merk dat je naast je dagelijkse bezigheden toch echt tijd moet vinden om even te gaan sporten of überhaupt iets voor jezelf te doen.

Bewegen met kinderen

Maar ik heb hiervoor een oplossing. We bewegen nu met kinderen. Dat betekent dat ik niet altijd tijd heb voor een strak fitness schema maar ik beweeg wel. Zo gaan we bijvoorbeeld elke dag een stukje fietsen of wandelen. De kinderen vinden dit ook leuk en zo breng je ook nog eens samen tijd door. Geen mobiele telefoons of tablets, maar echt even weg. Voor kinderen is het ook heel gezond om elke dag lekker naar buiten te gaan. Volgende maand vertel ik je wat de nieuwe hobby van mijn zoon is en hoe we dit samen doen.

Op je eten letten

Omdat we er na een lockdown niet slanker van worden heb ik besloten om nog meer op mijn eten te letten. Ik stelde mezelf de vraag “ben jij klaar voor de zomer” en bekeek mezelf in de spiegel. Vandaag is het dag 9 dag ik geen snoep en suiker eet. Best pittig want iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op snoepjes. Een hele uitdaging dus!

Sinds een half jaar zijn we ook weer gestart met maaltijden van Marley Spoon. Voor ons gezin houdt dit in dat we 3 x per week een maaltijd hebben waarbij we een recept en ingrediënten krijgen aangeleverd. Gezond en zo lekker! Er is heel veel keuze dus elke week kiezen we zelf welke 3 maaltijden we willen ontvangen. Krijg je eters dan kun je dit gewoon doorgeven en wil je een weekje skippen dan is dit ook geen probleem. Wij vinden dit ideaal! Het scheelt mij bovendien weer een paar bezoekjes aan de supermarkt en ik koop geen onnodige dingen.

Koken jullie ook gezond? En ben jij klaar voor de zomer? Laat jouw recepten en tips achter onder mijn blog, wie weet probeer ik ze binnenkort uit!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *