Behind the scene at Chan Stile Di Vita

By Posted on 0 4 m read 88 views

Hoe het begon

V

anaf kleins af aan schreef ik al verhalen en maakte ik foto’s. Wanneer ik op vakantie was maakte ik vrienden en na de vakantie werden dat penvrienden en -vriendinnen. We schreven over van alles. Mijn kinderen hebben ook vaak de leukste uitspraken die ik opschreef. Kinderen groeien zo snel en ik wil later ook nog hun grappige verhalen terug kunnen lezen.

Omdat ik niet altijd een boek om in te schrijven bij de hand had schreef ik vaak korte dingen op in mijn agenda. Mijn agenda is zo’n beetje mijn dagboek. Heerlijk is dat. Alles zet ik erin; mijn rooster, alle afspraken, notities met grappige prietpraat van de kinderen, trouwdagen, belangrijke afspraken, vakanties, wie ik een kaartje moet sturen, een bezoek aan het ziekenhuis… je kan het zo gek nog niet bedenken maar ik schrijf alles op. Het nadeel is dat je na een jaar de agenda niet meer gebruikt. Zo ontstond het idee om de verhalen digitaal te bewaren.

Allereerst maakte ik gebruik van een map in mijn mailbox om mijn blogs in mailvorm op te slaan, vervolgens maakte ik gebruik van de app notities om blogs te creëren en op te slaan op mijn iPhone. Al gauw miste ik functionaliteit en gemak in het creëren en opslaan van mijn blogs. Uiteindelijk ben ik gebruik gaan maken van Word en OneDrive.

Ontstaan Chan Stile Di Vita

Via Pinterest kreeg ik meerdere verzoeken voor een samenwerking en al gauw ontdekte ik dat het aantal volgers op dit Social Media platform erg hoog was. Hier moest ik iets mee gaan doen. Mijn verhalen werden blogs die ik op Facebook publiceerde. Af en toe als gastblogger op een website of platform.

Via Google vond ik Blogspot, een eigen pagina voor bloggers. Ik schreef onder mijn eigen naam maar daar wilde ik verandering in brengen. Samen met mijn schoonzusje bedachten we de naam en de eerste opzet van het logo van Chan Stile Di Vita, wat Chan Lifestyle betekent. Een Italiaans tintje met mijn eerste voorletters.

En toen dacht ik: Ik begin voor mezelf

Nu kon ik nog meer verhalen schrijven over alles wat ik leuk vind. Zoals al mijn avonturen die ik beleefd heb tijdens mijn reizen, tips voor op vakantie, blunders en recepten.

Het nut en de noodzaak van het gebruik maken van Word en OneDrive ten opzichte van blogs schrijven op papier of even snel mijn blogs te verwerken in de notities app van Apple zag ik al snel in. Het ging namelijk weleens mis met opslaan of ik was mijn hele blog kwijt. Hierdoor zijn een aantal blogs verloren gegaan waar ik veel tijd in had gestopt. Als snel merkte ik dat er een bepaalde structuur nodig was en dat ik efficiënter met mijn tijd om wilde gaan. Uiteindelijk had ik zoveel blogs dat ik een andere manier van bewaren nodig had.

Mijn privé leven betekent veel voor mij. Ik zag al snel in dat er een scheiding moest komen in privé en zakelijk. Het gebruik maken van mijn privé mailadres voor zakelijke doeleinden kon dus ook echt niet meer!

De trend van nu

Met het vormen van Chan Stile Di Vita ben ik veel gaan nadenken over hoe ik een professionele en degelijke basis kon neerzetten. Als mama wil ik een goede balans tussen mijn gezin en werkzaamheden voor Chan Stile Di Vita. Zo efficiënt mogelijk omgaan met de tijd is dan ook een vereiste. Ook een goede structuur bepalen om mijn werkzaamheden nog prettiger uit te kunnen voeren was een belangrijk uitgangspunt.

Het gebruik maken van Word en OneDrive binnen Office365 Consument sloot al heel snel niet meer aan op de behoefte en vereiste voor Chan Stile Di Vita. Om gebruik te maken van zakelijke mail met het Chan Stile Di Vita domein viel mijn keus al heel snel op Office365 for Business zodat ik gebruik kan maken van Exchange Online en de Outlook app.

Ik heb nu mijn zakelijke mailboxen overal tot mijn beschikking binnen de Outlook app. Ook heb ik vanuit deze app zicht op mijn privé mailboxen.

“Schatje, kun je even meekijken”

Mijn blogs schrijf ik in Word. Mijn partner vraag ik mijn blog te controleren op eventuele fouten. Wij kunnen dan hetzelfde document tegelijk openen en bewerken. Wij zien in het document exact wat de ander real-life aangepast. Op het moment dat er iets gewist wordt wat niet gewist had mogen worden kan je dit met één druk op de knop ongedaan maken. Dit laatste overkomt mij nog weleens!

Dankzij Teams (voorheen Skype for Business) heb ik een snelle communicatie binnen het bedrijf, maar dit biedt ook een uitstekend middel om contact te onderhouden met mijn partners en klanten. Het delen van content in de vorm van blogs en foto’s maakt dit dan ook eenvoudig en gebruiksvriendelijk voor personen zoals ik. Door middel van OneDrive en Sharepoint heb ik altijd toegang tot mijn content, ongeacht van welk device ik gebruik maak. Easy toch? Ik kan nu mijn blogs en foto’s veel makkelijker terugvinden en maak gebruik van alle snufjes op het hoogste niveau. En dat voor iemand die helemaal niet zo technisch is.

Mijn partner in samenwerking met Didacticum en Sirrus hebben ervoor gezorgd dat deze mogelijkheden en functionaliteiten onderdeel uitmaken van Chan Stile Di Vita.

En mijn papieren agenda? Die heb ik niet meer nodig.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: