* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

BBQ time

By Posted on 0 4 m read 151 views

M

ijn eerste BBQ was een kleine die je na een paar keer al kon weggooien. Inmiddels hebben we er geloof ik 3 waarvan de meest gebruikte de Master Touch GBS van Weber. Met alle accessoires uiteraard want mijn man (en zwager trouwens ook) zijn fanatieke BBQ fanaten. Het hoeft dus maar even mooi weer te zijn en de BBQ gaat aan, maar ook in de winter wil het weleens voorkomen dat de BBQ gewoon aanstaat. Vaak nodigen we dan ook nog eens vrienden of familie uit.

Kiezen we voor een uitgebreide BBQ dan gaat er een hele organisatie aan vooraf. Voor een groot gezelschap doen we inkopen bij de Sligro. Voor een kleiner gezelschap of met ons eigen gezin gaan we gewoon naar AH. Bij de BBQ horen ook lekkere salades, drankjes en hapjes.

Gaan we op vakantie met de auto dan gaat de kleine Smokey Joe van Weber gewoon met ons mee. Vlees, hapjes en drankjes in de koelbox en dan maken we er onderweg al een feestje van. Of ik zelf kan BBQ-en? Nou ja, een beetje, meestal kom ik niet verder dan het in de gaten houden van het vlees en het omdraaien van de saté.

Low & Slow

Er zijn veel manieren en methodes om te BBQ’en. Wil je het BBQ’en een nieuwe dimensie geven en vlees, vis, groente en fruit een nog betere smaakt te geven? Dan is de Low & Slow BBQ methode echt een aanrader. Het vergt wel wat oefening en mogelijk wat hulp van andere die hier al ervaring mee hebben, maar daar krijg je zeker wat voor terug. Het Low & Slow zegt het al een beetje. Je bereidt je vlees, vis, groente en fruit om een lage temperatuur gedurende een langere periode. Als je dit een aantal keer hebt geprobeerd wil je niets anders meer!

Marinades, rubs en glaze-sauzen

Je vlees kun je marineren of kruiden met een goede rub. Op deze manier geef je je stuk vlees een nog betere smaak. Voor het spareribs wordt ook veel gebruik gemaakt van een glaze-saus. Dit zorgt ervoor dat je stuk vlees net even dat extra geeft en het nog lekkerder smaakt als tevoren. Je hebt veel verschillende keuzen op het gebied van marinades, rubs en glaze-sauzen.

Top 5 vlees voor op de BBQ

 1. Pulled Pork, Chicken & Beef: Dit gerecht is heerlijk te combineren met een hard of half hard broodje, wat groente en een goede BBQ saus.
 2. Beer Can Chicken: Het zegt het al, het is kip op een bier blik.
 3. Ribs: Voor de BBQ wordt veelal ribs van varkens en rund gebruikt. De roast ribs en short ribs zijn afkomstig van het rund terwijl voor spareribs vaak gekozen wordt voor het varken. In beide gevallen is het lekkerst om voor de ‘dikbevleesde’ ribs te kiezen met de simpele reden: “Veel vlees!” Om een heerlijke smaak aan de ribs te geven is een aanrader om een goede mariande of rub te gebruiken. Voor de afwerking een heerlijke glaze-saus, en klaar zijn de ribs!
 4. Steak: Eén van de bekende en indrukwekkende steaks is de ‘Tomahawk Steak’. Het woord zegt het al, het stuk vlees met bot lijkt om een indiaanse tomahawk.
 5. Saté: Vanuit onze Indische roots kan de BBQ niet zonder het roosteren van kip- en varkenssaté. Serveren met zelfgemaakte pindasaus en smullen maar!

Top 5 vis voor op de BBQ

 1. Zalm: Marineer de zalm met tijm en citroen.
 2. Garnalen aan spies: Voor de garnalen is het heerlijk om gebruik te maken van een oestersaus- of knoflooksausmarinade.
 3. Victoriaanse zeebaars: Beetje kruiden met zout en peter en als hij geroosterd is wat citroen erover. Voor de rest niks meer aandoen dan enkel ervan te genieten!
 4. Zeeduivel: Door de zeeduivel in te rollen in Deense ham geeft dit een nog betere smaak op het moment dat je dit op de BBQ hebt geroosterd.
 5. Schol: Ook voor het bereiden van de schol volstaat dit al met het kruiden met peper en zout. Als de schol klaar is wat citroen eroverheen en serveren met een heerlijke saus voorbij de vis.

Top 5 groente & fruit voor op de BBQ

 1. Maiskolven: Beetje kruiden- of knoflookboter eroverheen.
 2. Gegrilde ananas: Heerlijk als toetje te serveren met ijs.
 3. Gepofte aardappel: Heerlijk in combinatie met avocado.
 4. Paprika: Gegrilde paprika is goed te combineren als bijgerecht.
 5. Gegrilde venkel: Dit doet het heel goed bij vlees- en visgerechten.

Wij serveren onze BBQ gerechten altijd met stokbrood en kruidenboter, salades, sauzen, bier en wijn. Eten er kinderen mee dan kan je er natuurlijk ook patatjes bij serveren.

Wij hopen in ieder geval op een mooie zomer met heeeeeel veel BBQ avonden.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.