* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Autohuur in het buitenland – Do’s & don’ts

By Posted on 0 4 m read 76 views

W

aar moet je op letten als het gaat om autohuur in het buitenland? En dan heb ik het eigenlijk over vakantie, maar uiteraard is dit ook van toepassing als je op zakenreis gaat. Als ik met mijn gezin op vakantie ga met het vliegtuig dan huren wij meestal voor een paar dagen. Ik wil niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of een taxi. Daar komt ook nog bij dat ik gek ben op roadtrips dus dan is het wel handig als ik ter plaatse de beschikking heb over een auto. Maar hoe werkt autohuur in het buitenland en wat zijn de belangrijkste do’s en don’ts. Ik vertel je graag mijn ervaring.

Een auto huren, voor of tijdens je vakantie?

Dit is natuurlijk wel persoonlijk maar ik ga je alleen vertellen wat mijn ervaring hiermee is en waarom ik dat vind. Boek je een vakantie bij een reisorganisatie dan bieden die vaak de mogelijkheid om een auto bij te boeken. Boek ik een vakantie inclusief de vlucht, transfer en verblijf dan hoef ik geen auto op de luchthaven.

Voor 5 personen plus een heleboel koffers heb je al gauw een grote (en duurdere) auto nodig. Het is niet nodig om jouw koffers bij ieder tripje mee te nemen. Hier zou ik dus al genoeg hebben aan een goede auto met airco voor ons reisgezelschap. Bij een reisorganisatie waar de transfer ook wordt geregeld is er niets makkelijker dan je koffers inladen en ontspannen achterover zitten terwijl je netjes bij jouw hotel wordt afgezet. Geen gedoe met het zoeken naar de juiste route of een verkeerde afslag nemen. Het heeft dus zijn voor- en nadelen.

Autohuur voor een paar dagenAutohuur in het buitenland

Boek je een auto vooraf voor een paar dagen dan wil ik wel graag een paar dagen op de bestemming zijn voordat ik meteen aan onze roadtrip begin. Stel dat het bijvoorbeeld mooi weer is en de volgende dag niet, dan bepalen wij ter plaatse of we de auto willen huren of niet. Reserveer je de auto al in Nederland dan kan dat dus niet en zit je altijd aan de huurdatum vast.

Het voordeel van een auto voor je vakantie al vastleggen is wel dat je zeker bent van de auto van jouw keuze of gelijkwaardig. Eenmaal op vakantie is het nog maar de vraag of de auto van jouw keuze ook echt beschikbaar is. Zeker als je met een groot gezelschap bent is het wel aan te raden om vooraf al een auto te boeken.

Autohuur vanuit Nederland

Boek ik mijn auto vooraf dan regel ik dit meestal bij Sunny Cars. Door de reizen die ik gemaakt hebt en mijn reiservaring als Travel Agent weet ik waar ik op moet letten. Sunny Cars is betrouwbaar en biedt alles in één. Ik hoef me geen zorgen te maken als ik een ongelukje zou krijgen. Nog een voordeel is dat zij de tussenpersoon zijn en heb je achteraf een klacht, dan lossen zij dit voor je op.

Autohuur op de bestemming

Natuurlijk kan het prettiger zijn om op de bestemming pas te kijken of je een auto wilt huren. Dit kan op verschillende manieren. Je kan via internet zoeken naar een lokaal verhuurbedrijf in de omgeving. Bij de receptie van jouw hotel of appartement kun je vragen wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de reisleiding wanneer je boekt bij een reisorganisatie.

Let er wel op dat je bij een lokale verhuurder vaak een hoop extra’s hebt die niet verzekerd zijn of die je apart moet aangeven. In veel landen is namelijk de onderkant van de auto niet meeverzekerd. En laten er nou wegen zijn met veel kuilen en stenen, dan kan je dus mooi extra betalen bij schade. Het contract is meestal in een andere taal en natuurlijk willen ze je proberen iets meer te verkopen dan je eigenlijk nodig hebt.

Belangrijk om te wetenAutohuur in het buitenland

Er zijn nog meer dingen die je moet weten. Bijvoorbeeld de geldigheid van jouw rijbewijs en jouw medebestuurder. Voor een aantal bestemmingen heb je een internationaal rijbewijs nodig. De borg wordt meestal voldaan per creditcard. Heb je deze niet, informeer dan vooraf even of je wel een auto kan huren en wat de hoogte van de borg is als je deze contant moet betalen.

Verzekeringen

Ga je op vakantie zorg dan altijd dat je goed bent verzekerd. Tegenwoordig heeft bijna iedereen die regelmatig op reis gaat een doorlopende reisverzekering. Kies je ervoor om een auto te huren dan zal de verhuurmaatschappij jou aanraden om een CDW, PAI en no-risk verzekering af te sluiten. Boek je een huurauto bij Sunny Cars dan zit dit al bij de prijs inbegrepen.

Tips

Tot slot nog een paar handige tips. Bij de meeste autoverhuurbedrijven krijg je de huurauto mee met een volle tank. Je levert de auto dan ook weer in met een volle tank tenzij anders overeengekomen in de huurovereenkomst. Kijk goed of je benzine of diesel moet tanken.

Schade

Check of er al schade aan de auto is en bespreek dit ook met de persoon die de auto komt afleveren. Controleer ook goed de banden. Twee jaar geleden waren we op vakantie in Griekenland en hadden we pech met onze huurauto. De auto kreeg een klapband door de hitte en misschien ook omdat de banden gewoon versleten waren. Gelukkig werd er een nieuwe auto voor ons geregeld maar het duurde wel uren voordat deze ook daadwerkelijk naar ons werd gebracht.

Met deze tips over autohuur in het buitenland hoop ik dat je vooraf wat beter voorbereid op reis gaat. Heb jij een leuke of minder leuke ervaring met het huren van een auto? Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *