* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Als een prinses in Portofino

By Posted on 0 4 m read 81 views

I

n de provincie Genua aan de Italiaanse Rivièra ligt het pittoreske plaatsje Portofino. Toen we hier een paar jaar geleden tijdens onze Road trip Cinque Terre voor het eerst waren, was ik op slag verliefd! Wat een bijzonder plekje is dit en zeker eentje op naar terug te keren. Dat hebben we afgelopen zomer dus gedaan. Ik voelde me als een prinses in Portofino. Waarom? Dat zal ik je vertellen.

Met de trein of met de auto

Wil je hier op vakantie dan mag je best diep in je buidel tasten want het is best prijzig om hier te overnachten. Om die reden hadden we een hotel geboekt in La Spezia. Dit ligt vlakbij Cinque Terre en omdat we hier de meeste dagen wilden doorbrengen was dit een prima locatie. Vanaf La Spezia kun je met de trein naar Portofino of met de auto. De eerste keer gingen we met de trein en dan reis je het laatste stuk met de bus naar Portofino.

Als een prinses in Portofino Met onze kleine dreumes er nu bij wilden we toch iets minder ongemakken en kozen we voor het vervoer met de auto. In het hoogseizoen is dit niet altijd een aanrader want het is erg druk aan de kust. Je rijdt het laatste stuk langs allemaal leuke dorpjes en stadjes, dus je kijkt je ogen uit. Heb je de tijd, stop dan even in Santa Margerita Ligure. Een gekleurd stadje met een mooi strand en palmbomen. Wij reden meteen door naar Portofino en omdat het er zo druk was hebben we hier zelfs een stuk stil gestaan voor de parkeergarage. Je mag dan het plaatsje niet in en je moet wachten tot er auto’s weg gaan. Best even afzien als je reist met 3 kids op de achterbank. Maar ben je eenmaal door de rij heen dan kan de pret beginnen.

Een pareltje aan de kust

Portofino is echt een pareltje aan de kust van Italië. Hier komen jaarlijks heel wat vakantiegangers om even bij te komen. Tussen de bergen in een inham vind je de haven en het strand van Portofino. Hier liggen tal van plezierjachten en bootjes. Dagjesmensen maar ook bezoekers voor een aantal dagen leggen hier graag aan.

Nadat we de auto hebben geparkeerd loop je door één van de straatjes het stadje in. In het eerste straatje vind je een klein zaakje Panificio Canale. Hier halen we een paar lekkere verse broodjes en wat te drinken. Dit is een kleine supermarkt met ‘street food’ waar je voor weinig geld een heerlijke lunch kunt kopen. Dat is vrij uitzonderlijk want Portofino is namelijk niet heel goedkoop. Een terrasje pakken op het Piazzetta di Portofino kan soms nog aardig hoog oplopen. Toch kiezen veel toeristen voor een drankje op het terras met geweldig uitzicht op Marina di Portofino, oftewel de haven van Portofino.

Mondaine badplaats

Als een prinses in Portofino In Portofino kom je niet om een dagje op het strand te liggen. Ben je hier in de buurt op vakantie of lig je hier met je boot dan is het natuurlijk wat anders. In deze mondaine badplaats meren dagelijks de mooiste jachten aan en het stadje staat dan ook bekend om de beroemdheden die hier graag komen.

De route naar boven

De route naar boven is echt de moeite waard. Ten eerste omdat je dan een prachtig uitzicht hebt over de haven, de bootjes en het stadje. Ten tweede omdat je dan een heleboel mooie juweeltjes onderweg tegenkomt. In de zomer kan het best een uitdaging zijn (lees: soms best even afzien). Door de hitte is een klim naar boven namelijk nog vermoeiender en redelijk zwaar. Maar ook dan is het even doorzetten want je bent hier nu toch en dan is het zonde om deze klim niet te maken. We lopen de route naar boven via de gele dorpskerk San Giorgio en ondertussen maak ik de mooiste plaatjes van het uitzicht naar beneden.

Castello Brown

Terug naar de reden waarom mijn blog ‘Als een prinses in Portofino’ heet. In het hoogseizoen kan het goed warm zijn. Dan wil je zo min mogelijk kleren dragen en al helemaal geen lange jurk. Toch wilde ik een paar unieke foto’s maken in het kasteel. Castello Brown ligt namelijk op de berg en heeft een bijzondere ligging. Aan de ene kant heeft het kasteel uitzicht op de baai en de haven van Portofino en aan de andere kant omringd door zee. Niet voor niets worden hier vaak bruiloften en feesten gehouden. Je kunt het kasteel ook bezoeken. Vanaf de tuin heb je het mooiste uitzicht op Portofino.

Terug naar het gevoel waarbij ik me als een prinses in Portofino voelde. Ik heb me bij aankomst omgekleed op het toilet en mijn mooie jurk aangetrokken. Daarna ging ik op het balkon staan en genoot van het prachtige uitzicht. Dat was echt een uniek moment. Wel grappig want voorbijgangers dachten dat ik hier hoorde en zwaaiden beleeft. Het balkon is trouwens ook één van de favoriete fotolocaties van beroemde fotografen. Het kasteel is ook gebruikt als filmdecor en als je hier bent dan weet je wel waarom.

Mijn tweede bezoek aan Portofino was zeker niet mijn laatste. Ik zal niet gauw nog een keer als een prinses in Portofino terugkeren maar wel voor nog meer mooie foto’s. Wat is jullie ervaring met een bezoek aan deze stad? Misschien ben je hier nog nooit geweest, wat zou je willen weten? Vraag mij wat je wilt weten, dan kan ik je misschien een leuke tip geven.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *