* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

5 dingen die je wilt zien in Pisa

By Posted on 0 3 m read 90 views

P

isa is één van die steden waar je gewoon een keer geweest moet zijn. Mijn eerste ontmoeting met deze stad is alweer jaren geleden. Tijd dus om hier nog een keer naar toe te gaan. Er zijn 5 dingen die je wilt zien in Pisa. Ben je hier nog nooit geweest dan is het zeker een aanrader om hier naar toe te gaan. Lees mee, dan weet je waarom ik hier zo graag kom.

Parkeren

We komen in de middag aan in Pisa. Eigenlijk willen we hier even rondlopen en daarna lekker ergens eten. Met 3 kids hoef je niet altijd een hele dag in een stad door te brengen. Pisa leent zich hier prima voor als je dit wil combineren met bijvoorbeeld strand of zwembad. Parkeren kan voordelig op Parcheggio Piazza Andrea Del Sarto. Op 5 minuten loopafstand van de stadspoort bevindt zich deze parkeergelegenheid. Het is niet moeilijk om het centrum te vinden want overal staan borden. Op de parkeerplaats staan overigens veel Nederlandse auto’s dus we zijn niet de enige toeristen die deze stad vandaag bezoeken.

Wat je niet mag missen 5 dingen die je wilt zien in Pisa

Ben je hier voor het eerst of heb je net als wij maar een halve dag de tijd dan heb ik 5 dingen die je wilt zien in Pisa voor je opgeschreven. Zo weet je zeker dat je meer ziet dan alleen de scheve toren van Pisa.

Piazza del Miracoli

Vanaf de parkeerplaats loop je eigenlijk direct door naar Piazza del Miracoli. Als je hier bent heb je van de 5 dingen die je wilt zien in Pisa eigenlijk al de belangrijkste gehad. De Toren van Pisa. Juist omdat iedereen hier naar toe gaat is dit een must-see. Wil je de Toren van Pisa bezoeken dan kun je het beste online tickets kopen om te voorkomen dat je lang moet wachten.

Maar er is meer dan alleen de scheve toren. Battistero San Giovanni kun je niet missen want voordat je de Toren van Pisa tegenkomt staat deze gigantische kapel met een omtrek van 107 meter.

Naast de Toren van Pisa staat het prachtige kathedraal: Duomo Santa Maria Assunta. Dit bouwwerk staat tussen het Battistero en de scheve toren.

Piazza dei Cavalieri

Ik ben gek op leuke pleintjes en Piazza dei Cavalieri is daar zeker één van. In de middeleeuwen was dit het belangrijkste plein van Pisa. Geniet hier van de imposante gebouwen uit de 16de eeuw. Op het Piazza dei Cavalieri, plein van de Ridders, vind je bijvoorbeeld ook het standbeeld van de groothertog van Toscane.

Op dit plein ligt ook het Palazzo della Carovana. Dit voormalige paleis is tegenwoordig een school voor hoogbegaafde studenten. Bijzonder aan dit paleis zijn de beschilderingen aan de buitenkant.

Ponte di Mezzo

Op de lijst van 5 dingen die je wilt zien in Pisa staat als vijfde de belangrijkste brug van de stad. De Ponte di Mezzo over de rivier de Arno verbindt de stadsdelen Mezzogiorno en Tramontana.

Uit eten 5 dingen die je wilt zien in Pisa

In de avondzon is het Piazza dei Miracoli op z’n allermooiste vind ik. En dat vinden meer mensen want iedereen maakt foto’s van de ondergaande zon. Vlak achter het plein waar de Toren van Pisa staat lopen we over de Via Santa Maria. In een heel klein zijstraatje bevindt zich Pizzeria Trattoria La Buca. Hier kun je voordelig en lekker eten. De bediening is vriendelijk en snel. Reserveren is niet noodzakelijk. Wil je hier ook een hapje eten? Het adres is Via Santa Maria 171 in Pisa.

We lopen nog even langs Gelateria Artigianale voor een ijsje en dan is het tijd om naar ons hotel te gaan.

Slapen in Pisa

Ons bezoek aan Pisa zit er helaas alweer op. Pisa kun je prima combineren met Lucca of La Spezia. Wil je langer dan een dagje naar deze stad, dan heb ik nog een leuke hoteltip voor je. Wij hebben geslapen in het San Ranieri Hotel. Je boekt hier al een kamer voor 89,00 euro.

Dit waren in het kort 5 dingen die je wilt zien in Pisa. Wil je weten wat we na Pisa hebben gedaan? Houd mijn blog in de gaten, want binnenkort vertel ik je daarover meer.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *