* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

10 x voordelige stedentrip in Europa

By Posted on 0 4 m read 30 views

I

k vind het heerlijk om een stad te bezoeken. Struinen door smalle oude straatjes en authentieke boetiekjes bekijken. Een kopje koffie halen bij een klein koffiehuis of een wijntje drinken op een terras. Cultuur snuiven en op zoek gaan naar mooie plekjes. Vaak zie je alleen grote bekende steden voorbij komen. In mijn blog De mooiste steden in de winter nam ik je mee naar een aantal mooie steden. Voor mijn nieuwe blog 10 x voordelige stedentrip in Europa ging ik op zoek naar goedkopere steden. Ergens waar je ter plaatse weinig geld hoeft uit te geven.

Praag

Praag wordt ook wel het andere Parijs genoemd. Omdat Praag heel voordelig is staat deze stad op de eerste plaats in het rijtje 10 x voordelige stedentrip in Europa. Praag ligt in Tsjechië en heeft leuke straatjes, veel mooie gebouwen en je kunt er lekker en goedkoop uit eten. Wat wil je nog meer? De gouden stad, zoals de stad ook wordt genoemd heeft nog iets bijzonders. Het historische centrum van Praag 10 x voordelige stedentrip in Europa staat namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Istanbul

Wat een mooie stad is dit! Istanbul is niet de hoofdstad van Turkije maar wel een grote stad. Ook hier ben je niet veel geld kwijt voor een overnachting of als je uit eten gaat. Deze bijzondere stad heeft een rijke historie en staat vol met mooie oude gebouwen. Eén van de hoogtepunten tijdens mijn bezoek aan deze stad was de Grand Bazaar. Een kleurrijke markt waar je heerlijke gerechten kunt kopen en proeven. Hier kocht ik een pasmina die ik vaak draag bij een spijkerbroek. Je kunt hier ook je schoenen laten poetsen of je haren laten invlechten.

Sofia

We blijven nog even in het oosten van Europa. De stad Sofia is net als een vakantie aan het strand in Bulgarije heel voordelig. Je kunt hier voor nog geen euro een biertje drinken, voor een tientje ga je lekker uit eten en je kunt hier goedkoop overnachten. De stad biedt veel moois en je kijkt dan ook je ogen uit. Een leuk weetje, de stad staat bekend om haar mineraal- en thermische bronnen.

Boedapest

Op de vierde plaats in het rijtje van 10 x voordelige stedentrip in Europa staat Boedapest. Deze stad ligt in Hongarije en wordt steeds meer bezocht. Boek je een hotel in de stad dan ben je niet meer dan 60 euro kwijt inclusief ontbijt. In de avond is de stad prachtig verlicht en kun je de mooiste gebouwen aan de rivier de Donau goed zien liggen. Het mooiste gebouw wat je echt moet zien is het parlementsgebouw, gelegen aan de Donau.

Lissabon

10 x voordelige stedentrip in Europa Mijn favoriete stad in het rijtje 10 x voordelige stedentrip in Europa is Lissabon. Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Ik heb deze stad nu twee keer bezocht en ik wil er graag nog een keer naar terug. Lissabon is ook bekend als de witte stad door alle witte huisjes en gebouwen. Ik ontdekte hier tal van schilderachtige straatjes, gezellige pleintjes, mooie fonteinen en drukke winkelstraten. Wil je een foto maken van zo’n typische Portugees straatje? Ga dan naar de schilderachtige wijk Alfama.

Warschau

Warschau in Polen is de volgende stad in het rijtje 10 x voordelige stedentrip in Europa. De kosten die je hier uitgeeft zijn zo laag dat je voordeliger uit bent op vakantie dan in eigen land. Je kunt hier genieten van alle mooie gebouwen, opmerkelijke musea en zelfs pootje baden aan het strand. Warschau is naast de hoofdstad van Polen ook de grootste stad van het land. Een must-see is hier het oude marktplein met gekleurde huisjes en het Wilanowpaleis.

Krakau

We blijven nog even in Polen en brengen een bezoek aan Krakau. De gemiddelde dagelijkse uitgaven liggen hier nog lager dan in Warschau. Overnachten is hier spot goedkoop en uit eten kost bijna niks. Bezoek je Warschau en Krakau in één keer reis dan voordelig met de trein. In 2,5 uur reis je van de ene naar de andere stad. In Krakau zelf kun je goedkoop winkelen, bijvoorbeeld op het marktplein. Daarna lekker een drankje doen in één van de bars of cafés.

Zagreb

Ook Kroatië heeft een prachtige stad om te bezoeken. Zagreb is daarom de volgende stad in het rijtje van 10 x voordelige stedentrip 10 x voordelige stedentrip in Europa in Europa. Hier kun je voor een paar tientjes een overnachting boeken, genieten van de lekkerste gerechten en lekker struinen door de oude straatjes. De hoofdstad van Kroatië heeft veel indrukwekkende theaters met als beroemdste het Kroatisch Nationaal Theater dat gebouwd is in 1895.

Boekarest

Staat jouw stad er nog niet tussen? Nummer 9 in het rijtje van 10 x voordelige stedentrip in Europa is Boekarest. Deze hoofdstad van Roemenië is vooral een aanrader voor kunstliefhebbers en fotografen. Het oude centrum doet soms denken aan Parijs. Voor een paar euro kun je hier prima ontbijten en voor een overnachting ben je niet meer dan een paar tientjes kwijt. Toch is Boekarest niet heel bekend en wordt de stad vaak juist overgeslagen. Dat is zonde want je kunt hier zoveel moois ontdekken op het gebied van kunst en cultuur. In Boekarest ligt een van de mooiste boekwinkels van de wereld, Carturesti Carusel.

Bratislava

Als laatste reizen we af naar Slowakije. De hoofdstad Bratislava is nummer 10 in het rijtje 10 x voordelige stedentrip in Europa. Tip: boek een hotel in het midden van het centrum. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand en op deze manier kun je de tijd die je hier doorbrengt goed benutten. De stad is niet zo heel groot dus heb hebt genoeg aan één of twee dagen om alle highlights te zien. Je vindt hier smalle straatjes, gezellige kroegjes en statige gebouwen. Een must-see is het oude stadhuis op het centrale plein in de stad. Je kunt hier tegen betaling naar binnen en vanuit de toren heb je een geweldig mooi uitzicht over de stad.

Ben jij in één van deze steden geweest of heb je nog meer leuke voordelige steden gevonden? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *