* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

10 x dagjes weg met kinderen

By Posted on 0 4 m read 95 views

H

et is weer schoolvakantie en dus tijd om weer iets met de kinderen te doen. Vooral de schoolvakanties zijn met name prijzig als je echt op vakantie wilt gaan. Maar je hoeft niet altijd naar het buitenland of echt op vakantie als je plezier wilt maken. Quality time met je kids is ook belangrijk. Eerder schreef ik een blog over slimme dagjes uit, maar nu ga ik hier toch iets dieper op in. Teveel binnen zitten en achter de computer, televisie of iPad is ook niet goed dus lees nu welke 10 x dagjes weg met kinderen je kunt doen.

#1 Naar de dierentuin

Blijdorp is onze favoriete dierentuin. Waarom? Wij wonen zelf in de regio Rotterdam en voor ons is de dierentuin niet ver rijden. We kunnen er met mooi weer zelfs met de fiets naar toe. Diergaarde Blijdorp is de laatste jaren flink uitgebreid, gerenoveerd en je hebt hier genoeg plekken die overdekt zijn. Ideaal voor een regenachtige of koude dag. Waar? Blijdorplaan 8, Rotterdam.

Maar er zijn natuurlijk meer dieren tuinen in verschillende regio’s die echt de moeite waard zijn. De dierentuin is spelenderwijs leerzaam voor kinderen maar ook heerlijk om lekker even te wandelen. Een aanrader dus!

#2 Het museum 10 x dagjes weg met kinderen

In het rijtje 10 x dagjes weg met kinderen hoort toch wel een trip naar de museum. Altijd al willen weten hoe de brandweer vroeger een brand bluste? In het Nationaal Brandweermuseum kun je bekijken welke gave brandbestrijdingsmiddelen er door de jaren heen werd gebruikt. Attributen van vroeger, oude brandweerauto’s, je verkleden als brandweerman en een toffe speurtocht. Waar? Industriehaven 8, Hellevoetsluis.

#3 Op avontuur

Nummer 3 van de 10 x dagjes weg met kinderen is een dagje op avontuur. Misschien vraag je je af waar je dan naar toe moet. Ik ontdekte iets leuks in het zuiden van ons land. Namelijk één van de oudste speeltuinen van Europa: Speelpark Klein Zwitserland in Limburg. Naast een nostalgische speeltuin heeft het park een avonturenbos, zwembad en midget golfbaan. Met het hele gezin kun je je hier prima een hele dag vermaken. Waar? Verlengde Trappistenweg 35, Tegelen.

#4 Zwemmen

Het glijbanenparadijs van Nederland is toch wel het Tikibad in attractiepark Duinrell. Je kunt hier in combinatie met het pretpark zwemmen of alleen een ticket kopen voor het zwemparadijs. Er zijn maar liefst 21 verschillende glijbanen, een verwarmd buitenbad, golfslagbad en bubbelbad. Voor de kleintjes is er een waterpark aangelegd. Waar? Duinrell 1, Wassenaar.

#5 Pretpark

Mijn favoriete pretpark in Nederland is De Efteling. Nederland heeft naast De Efteling nog meer leuke pretparken waar je naar toe kunt gaan. De meeste zijn geschikt voor hele kleine kinderen zoals Julianatoren in Apeldoorn en Drievliet in Den Haag. Helaas zijn deze parken in de winter gesloten. Attractiepark Slagharen is in de winter wel geopend en leuk voor jong en oud. Onze puber vond vooral de spectaculaire Gold Rush heel gaaf. In deze achtbaan ga je in 3 lanceringen van 0 naar 95 km per uur. Waar? Zwarte Dijk 37, Slagharen.

#6 Natuur

10 x dagjes weg met kinderen Lange stranden, mooie duinen, bossen, polders en wadplaten. Nationaal Park Schiermonnikoog heeft het allemaal. Verschillende landschappen bij elkaar. Hier huizen veel vogels en dieren. Op zoek naar zeehondjes of gewoon lekker struinen door het zand. Het National Park heeft de breedste stranden van ons land. Waar? Torenstreek 20, Schiermonnikoog.

#7 Pannenkoeken

Een restaurant met terras en groot speelterrein. Pannenkoekenhuis Koeckers in Brabant heeft alle ingrediënten voor een topdagje met de kids. Een glijbaan, speelgrot, bioscoop, speeltuin, trampolines en nog veel meer. De kinderen vermaken zich hier wel terwijl de ouders kunnen genieten van een kop warme chocolademelk of een wijntje. Waar? Ruiterspoor 71, Den Hout.

#8 Voetbalstadion

Is jouw zoon of dochter gek op voetbal? Bezoek dan één van de voetbalstadia van Nederland. Boek bijvoorbeeld een tour in de Arena of ga een dagje naar de Kuip. Combineer je bezoek met een afsluiting in de bijbehorende stad.

#9 Bioscoop

Een middagje of avondje bioscoop met de kids? In de meeste (grote) steden is er wel een Pathé Bioscoop te vinden. Ticket zijn online te bestellen of te koop bij de kassa. Wil je weten waar er bij jou in de buurt een bioscoop is? Ga dan naar de website van Pathé.

#10 indoor skiën

Nummer 10 op de lijst 10 x dagjes weg met kinderen is indoor skiën. Nederland telt een aantal indoor skihallen waaronder de bekendste in Zoetermeer. SnowWorld heeft pistes met verse sneeuw waar je het hele jaar door kan skiën of snowboarden. En zijn jouw kids nog te klein voor een ski-ervaring dan kun je natuurlijk ook gewoon sleetje rijden of sneeuwballen gooien.

Heb jij nog een leuke tip die niet voorkomt op mijn lijstje 10 x dagjes weg met kinderen? Laat jouw reactie achter onder mijn blog. Ik ben erg benieuwd en altijd op zoek naar iets nieuws.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *